fredag 20. februar 2009

Hav og fjell!



Vi kan vel ikke si annet - Sor Afrika er vakkert! Naa har vi vaert litt turister og litt paa jobb. Det har foert oss til baade hav og fjell. Foer vi reiste hadde vi faatt vite om en fair trade produsent rett ved Knysna, som ligger ved kysten. Det viste seg aa bli et hyggelig besoek. Lindy som driver AmWa med mannen, kom fra Zimbabwe der de har drevet med fair trade i over 20 aar. Naa har de kommet igang med samme idealer for sin bedrift i Sor Afrika. De produserer alt fra puter til vesker i tekstiler og skinn. De skal ogsaa starte opp med trykk paa tekstiler.

Vi fikk se verksteder og snakket med folk. Bildet er fra noen av syerskene fra AmWa. Det var god stemning, mye latter og flotte lyse lokaler. Det var godt aa vaere der :). Lindy henviste oss videre til Old Nick, der Stuart og konen driver sin tekstil og keramikk produksjon. Ogsaa noe vi skal se naermere paa som mulig produsent for FairPlay

Mens vi var i Knysna ble vi tatt med paa middag i tretoppene. En heller eksotisk restaurant hvor en maatte ha firehhjulsdreven bil for aa komme opp, vi ble heldigvis hentet ved porten. Det var et utrolig maaltid, og vi var veldig fornoyd etterpaa, noe som sikkert vises av smilene nedenfor.

Deretter var vi turister i helgen paa en fantastisk strand i Natures Valley. Det ble bading og turer langs en fascinerende kyst. Siden vi er i Afrika maatte vi jo ogsaa se litt ville dyr og var i gaar i Addo Park. Der kom vi litt vel naert en cobra! Godt vi ikke visste det da vi traff den..... Ellers mye elefanter og Kudu'er - vakre dyr.

Naa er vi paa vei fra Oudthoorn til Prins Albert og skal forsoke aa komme i kontakt med noen produsenter her, foer vi vender nesene mot Cape Town igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar