torsdag 22. mars 2012

Spennende møte med Design Akademiet på Sri Lanka

Nå har vi vært flere dager på Sri Lanka, og blitt vant med både temperatur, miljø og folk. Det vil si det er ikke noe problem å bli vant med noen av delene, og spesielt menneskene på Sri Lanka er noe av de mest hjelpsomme og imøtekommende vi har møtt noen gang. Alle vil oss vel, og ønsker å hjelpe oss på best mulig måte. Og det kommer jo vel med når vi skal møte produsenter.

Et av de første møtene vi hadde var med Linda fra  Design Akademiet på Sri Lanka. Vi kom rett i fra flyplassen etter en søvnløs natt på flyet fra London, og visste ikke helt hva som ventet oss.

Søvnen fikk vi raskt ristet av oss, for Linda hadde veldig mange interessante ting å fortelle og vise oss. Design Akademiet har samarbeidsprosjekter med mange ulike produsenter på ulike steder i landet. De fokuserer spesielt på kvinner som driver ulike former for håndverk. Det som er ekstra spennende er samarbeidet med studenter og lærere ved Akademiet. De tradisjonelle håndverkene blir da gitt et design som vil fungere godt for oss. Så nå blir det både veving, kurver og muligens andre ting som finner veien til FairPlay.

Ellers i Colombo så hadde vi et veldig spennende møte med en økologisk og fairtrade sertifisert teprodusent. Vi skal besøke plantasjen i morgen, og befinner oss nå langt opp i fjellene i Sri Lanka. Det får dere høre litt mer om senere :).








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar